Elektrische scooter rijdt minder kilometers bij kou

Wellicht was het je al opgevallen dat je elektrische scooter minder kilometers ver rijdt wanneer het koud buiten is. Elektrische scooters zijn namelijk uitgerust met een of meerdere Lithium accu’s en wanneer het koud is dan kun je dat behoorlijk merken in het bereik (actieradius).

Op de vraag is mijn elektrische scooter accu kapot omdat het bereik ineens een stuk minder is en je minder  kilometers haalt? Dan kan het antwoord zijn, nee je accu hoeft niet kapot te zijn.

Op de vraag heeft een elektrische scooter minder bereik bij koud weer, dan is het antwoord ja! Hoeveel minder hangt vooral af van het vermogen van je accupakket.

Je accumeter in het dashboard zal mogelijk bij koud weer en lage temperaturen aangeven dat hij leeg is, of dat de streepjes heel snel zakken wanneer je rijdt of zelfs maar wat gas geeft. Dit is bij koude omstandigheden heel normaal. De Lithium scooter accu kan bij lage temperaturen namelijk een stuk minder presteren. Het maakt dus niet uit of je een IVA hebt, een NIU, een Segway, Next, of Doohan. Alle elektrische scooters met een Lithium accu, en dat is 99% van wat er rond rijdt, heeft zo’n accu.

4.3/5 - (7 stemmen)

Plaats een reactie