Hoe duur is een scooter rijbewijs?

De kosten van een scooter rijbewijs is uit de volgende zaken opgebouwd:

  • Rijles (praktijklessen)
  • Theorie boek (kan online)
  • Theorie cursus (kan online)
  • Theorie examen (door CBR)
  • Praktijk examen (door CBR)

Er zijn aanbieders op internet te vinden die een compleet scooter rijbewijs voor 399,- euro aanbieden. Hierbij zit alles inbegrepen behalve het daadwerkelijke rijbewijs pas die je bij de gemeente af moet halen. Gemiddeld kost deze 45 euro.

 

Kosten van scooter rijles

Hoeveel rijles je nodig hebt hangt af van hoe smakelijk het je afgaat. Veel mensen hebben voldoende aan 4 uur les. Dit kost tussen de 30 en 40 euro per uur. De scooter en helm krijg je van de rijschool.

Wanneer je een pakket neemt ben je onderaan de streep altijd goedkoper uit dan losse lessen.

 

Wat kost theorieles scooter?

Theorieles kun je bijvoorbeeld via theorie.nl volgen. Ze bieden een handig platform met video en oefenmateriaal met onbeperkte oefenexamens.

Prijzen:

  • 24 uur kost €19,99
  • 1 week kost €29,99
  • 4 weken kost €39,99

Prijzen van februari 2024

 

Wat kost een theorie boek?

Een theorieboek helpt je met het leren van de theorie waardoor je nog makkelijker slaagt. Een boek kopen 21,95 via bol.com inclusief examenvragen.

 

Wat kost theorie examen voor rijbewijs AM?

Bij het CBR kost een theorie examen scooter/brommer, dus rijbewijs AM €48,00. Neem je een pakket bij een rijschool dan zit het examen vaak al in de prijs.

 

Hoeveel kost het praktijk examen voor een scooter?

Ben je geslaagd voor je theorie-examen, dan kun je het praktijkexamen doen.

Het praktijkexamen die door het CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen) wordt afgenomen kost €213,50 euro. Bij het praktijk examen moet je beschikken over een scooter en helm. Dit mag je eigen scooter zijn of die van de rijschool.

Wil je contact opnemen met het CBR, dan kan dat via deze link.

 

Wat kost het rijbewijs zelf voor de scooter?

De roze pas die het rijbewijs vertegenwoordigd kun je afhalen bij de gemeente nadat je geslaagd bent voor je praktijk examen.

Helaas is de pas niet gratis. Hiervoor moet je betalen. Hoeveel dat is verschilt per gemeente. Gemiddeld kost het pasje je €45,-


Heb je nog een vraag of opmerking over het rijbewijs of over de kosten? Laat het ons dan weten in het onderstaande reactieformulier.

5/5 - (3 stemmen)

Plaats een reactie