De beste scootmobiel kopen

Wil je een scootmobiel kopen? Bij ons bent je aan het juiste adres voor comfortabele scootmobielen, een hoge snelheid, en veel luxe aan boord. Het assortiment bestaat uit vele gehandicaptenvoertuigen, van opvouwbare scootmobiel tot aan 4-wiel scootmobiel, waarbij de meeste een topsnelheid hebben van 25 km per uur, en een enkeling zelfs 32 of 45 km p/u!

Wij tonen je een interessant aanbod aan invalidenvoertuigen nog voordeliger in onze webshop dus kijk dus absoluut even rond. Doe je voordeel door online te kopen.

Een scootmobiel maakt je weer mobiel wanneer je niet goed ter been bent

Een scootmobiel is ideaal wanneer je niet goed ter been bent. Een scootmobiel vergroot je mobiliteit en zodoende kun je kleine uitstapjes maken. Indien je een scootmobiel koopt met een grote accu capaciteit, en die bijvoorbeeld 25 kilometer per uur kan halen, dan worden grote afstanden nog makkelijker haalbaar. Je bent veel sneller op de plek waar je zijn wilt, en daardoor wordt je wereld meteen weer een stuk groter.

Hierdoor kun je niet alleen naar winkels toe rijden die verder weg zijn, maar ook familie of vrienden bezoeken die niet naast de deur wonen. Tegelijkertijd zorgt deze nieuwe vorm van mobiliteit ervoor dat je sociale leven er weer op vooruit gaat.

 

Wat is een scootmobiel?

Een scootmobiel is in feite een elektrische scooter met een stoel. Een vervoermiddel voor mensen met een beperking zoals een slechte conditie, een ziekte, een lichamelijke aandoening, een handicap, en noem maar op. Mensen die hierdoor een stuk minder mobiel zijn.

Er zijn verschillende types waaronder een 3 wiel scoot mobiel model heeft aan de voorzijde een wiel, en achter 2. Een 4 wiel scootmobiel model hebben zowel voor als achter 2. Hierdoor ervaar je extra stabiliteit. 

 

WMO voor drie of vier wielen

De voertuigen worden tevens gezien als medisch hulpmiddel wanneer je minder mobiel bent, en afhankelijk bent. Niet zonder reden dat je daarvoor ook WMO of PGB subsidie voor kunt aanvragen, ongeacht de maximum snelheid, ook wel 25 of zelfs sneller. Tegenwoordig kan dit online via de site van de gemeente aangevraagd worden. Helemaal gratis.

 

Welke scootmobiel is de beste scootmobiel die je moet kopen?

Als je met de vraag zit, welke scootmobiel kopen, dan adviseren we je naar jouw wensen en behoeften te kijken en dat hij ook daadwerkelijk aan de wensen voldoet. Is het een model met drie of vier wielen wat het beste bij u past? En hoe zit het met de accu, de actieradius, en de snelheid? Wil je een luxe scootmobiel, een model die je snel kunt opladen, en moeten er nog bepaalde accessoires op zoals een windscherm, of moet hij beschikken over opbergruimte? Via onze website kun je een scootmobiel eenvoudig aanpassen.

 

Hoe vind je de juiste scootmobiel?

Wil je een nieuwe scootmobiel dan is het belangrijk dat je de juiste scootmobiel vind die bij je past. Kijk vooral naar waarvoor je hem gaat gebruiken en waar je met je nieuwe scootmobiel rijden wilt. Is dat veel op de stoep, binnen winkels, of op het fietspad. Kom je hobbelige wegen tegen, dan is goede vering een must. Kom je veel stoepranden tegen dan zijn vier wielen bij vaste scootmobielen een waardevolle toevoeging vanwege hun stabiele karakter. Het aantal wielen heeft namelijk een groot effect op de stabiliteit.

 

Verschil tussen een 3 wiel en 4 wiel scootmobiel

Driewiel voertuigen zijn extra wendbaar door hun kleine draaicirkel. Daarom zijn driewielers erg populair. Echter val je met een 4-wiel scootmobiel minder snel om wanneer je snel door een bocht gaat of verkeerd een stoeprand neemt. Ieder wiel heeft afzonderlijk contact met het wegdek hierdoor.

Er zijn verschillende soorten scootmobielen van overdekte modellen tot opvouwbare. Voor onze scootmobiel is geen rijbewijs nodig, zelfs niet bij een hogere snelheid van 25 km per uur of meer.

 

Welke accu kies je en hoe zit het met opladen?

De accu van een scootmobiel kan AGM zijn, Gel, maar ook Lithium. De prijs verschilt per accu type. Een loodaccu (enkele modellen tegenwoordig nog) is goedkoop en dat maakt de totaalprijs vaak laag. Dit kan handig zijn wanneer u minder te besteden heeft. Loodaccu’s minder lang mee dan bijvoorbeeld lithium, en het aantal kilometers die je kunt afleggen is vaak een stuk groter. De beste scootmobiel heeft naar onze mening altijd een lithium accu, de beste die je kunt kopen.

Opladen gaat snel en dat kan via een normaal stopcontact. Hoe lang dat duurt hangt van de accu technologie af, maar meestal rond de 6 a 8 uur.

 

Grootste assortiment bekijken

Wil je een proefrit maken of een ruim aanbod komen bekijken in onze winkel / onze showroom, neem dan contact op via onze contactpagina voor de beschikbaarheid, eventuele levertijd, en tegelijkertijd een afspraak maken (vrijblijvend) voor een testrit. Zo kun je vooraf informatie inwinnen. Je wilt natuurlijk niet voor niets langskomen. 

Wij hebben verschillende scootmobielen die je eenvoudig kunt aanschaffen. Naast IVA hebben wij ook andere merken waaronder For Motion, Move en Nipponia.

5/5 - (7 stemmen)

Plaats een reactie