Home » Blog » Overige » 90s scooter Aprilia Area 51

90s scooter Aprilia Area 51

Aprilia Area 51 is een stijlvolle tweedehands scooter uit de jaren ’90 die het voor veel scooterrijders mogelijk maakt om prijstechnisch aantrekkelijker te zijn. De Aprilia Area 51 is een beroemde scooter, ontworpen om het beste van twee werelden te combineren – het comfort van een touringmotor en de jeugdige, sportieve vormgeving. In dit artikel bespreken we de voordelen en nadelen van de Aprilia Area 51 motor, de kenmerken ervan en we geven tips voor het kopen.
90s scooter Aprilia Area 51

1. Historie van de Aprilia Area 51

De Aprilia Area 51 is een Italiaanse scooter gemaakt door het bedrijf Aprilia. Het originele model dateert van 1999 tot 2004. De Area 51 is populair gebleven onder scooterliefhebbers en is in de loop der jaren gereviseerd.

 • Eerste Iteratie

In 1999 introduceerde Aprilia de Area 51 aan het publiek. Het was een krachtige scooter met een luchtgekoelde twee-cilinder motor. Als antwoord op de concurrentie had het een vooruitstrevende sport-geïnspireerde uitstraling en werd de scooter aangedreven door een ongelooflijk krachtige motor met een groot vermogen. Daarnaast had de scooter een fraai geïntegreerd voorscherm dat een opmerkelijk goede aerodynamische sfeer en rij-ervaring creeerde. De Area 51 bevatte ook rijk uitgeruste instrumenten, zoals twee tripmeters, een digital readout en andere functies.

  Tweede Iteratie

In 2002 kreeg de Area 51 een upgrade. Het kreeg een compleet nieuw koetswerk en technologie. Het had een breder chassis dat een betere stevigheid bood, verbeterde schokdempers, een lager brommend geluid en een uitstekende aerodynamische prestaties. Een belangrijke verandering in deze iteratie was de introductie van de variomatische versnellingsbak op de motor. Dit systeem was uniek en bood een flexibelere rij-ervaring met verbeterde prestaties. Bovendien gaf de Auto-Matic Variator (AMV) de Area 51 een nieuw niveau van comfort.

  Verschillen tussen de Iteraties

De originele Aprilia Area 51 en de tweede iteratie verschillen op verschillende gebieden. De technologie en prestaties zijn aanzienlijk verbeterd in de tweede iteratie. De tweede versie had een breder chassis dat meer stevigheid en betere demping gaf, terwijl de eerste iteratie was voorzien van een slank chassis met beperkte dempers. Ten slotte was de technologie in de tweede iteratie gevorderder met de introductie van de variomatische versnellingsbak en een Auto-Matic Variator voor uitstekende prestaties.
1. Historie van de Aprilia Area 51

2. Technische specificaties van de Aprilia Area 51

Motor

 • Cilinderinhoud: 49,9 cc
 • Cilinders: 1
 • Boring x slag: 39 mm x 41,8 mm
 • Compressieverhouding: 12,2 : 1

Vering en remmen

 • Voorvork: Telescoopvork
 • Achterwielophanging: Monoshock
 • Remsysteem: Drumrem

Prestaties

 • Maximum vermogen van 5,57 kw bij 8.000 tpm
 • Maximum koppel van 5,88 Nm bij 6.500 tpm
 • Maximum snelheid van 90 km/u

3. Voordelen van de Aprilia Area 51

 1. Prestatievermogen: De Area 51 is gebouwd om racy prestaties te leveren. Het biedt een krachtige 400cc-motor die uitgerust is met dubbele bovenliggende nokkenassen en gesynchroniseerde injectie. Het resultaat is een verbluffende acceleratie tot 125 – 140km/u, met een glanzende uitstekende verhouding tussen weerstand en prestaties – tot 75% meer dan de motorfietsen van zijn concurrenten.
 2. Comfortabel rijden: De Aprilia Area 51 is ontworpen met advancements in comfort voegde aan de prestaties bestuur en stil rijden. Het biedt de beste prestaties met minder druk op de schouders, billen en armen. Het is ook voorzien van een meer geavanceerd remsysteem, waardoor het voor elke bestuurder een veilige rit biedt, ongeacht de snelheid.
 3. Makkelijke onderhoud: Aprilia Area 51 onderhoud is erg simpel. Bovendien biedt het een prestatie-monitoring, waarmee je gemakkelijk kunt zien of je motorfiets in goede staat is. Ook biedt het geavanceerde technologieën zoals een LCD-panel met aanpasbare parameters, wat het rijden en onderhoud nog eenvoudiger maakt.

4. Waarom Aprilia Area 51 uit de jaren ’90 zo gewild is

Het model Aprilia Area 51 uit de jaren ’90 is een van de meest populaire motoren ooit. Dit komt door een aantal belangrijke kenmerken en voordelen die het model biedt.

Krachtige motor: De Aprilia Area 51 heeft een krachtige motor die voldoende vermogen levert voor elke situatie. Daarnaast is de motor uiterst betrouwbaar en schakelt hij probleemloos.

Styling: De Aprilia Area 51 heeft een kenmerkende vintage stijl die het een klassieker maakt. Het is een veelgevraagd ontwerp bij verzamelaars die op zoek zijn naar een ouderwets maar modern uitziende motor.

Uitrusting: De Aprilia Area 51 wordt geleverd met een ruim aanbod aan accessoires. De motoren zijn voorzien van handvatbomen met achteraf verstelbare stangen, voor- en achterlichten en klassieke koplampen. Daarnaast worden er ook bijkomende items zoals een sportuitlaat, aangepaste tank en avontuurlijke bagage- en zadelhoezen geleverd.

5. Conclusie: De Aprilia Area 51 is de beste keuze voor een scooter uit die tijd

Aprilia Area 51 was een zeer veelzijdige scooter, die in de loop der jaren één van de meest populaire scooters is geworden. De scooter was populair doordat het vele voordelen bood:

 • Krachtig motorblok
 • Lage onderhoudskosten
 • Grote ladingscapaciteit
 • Uitstekende prestaties

De Area 51 was een goed ontworpen scooter die bedoeld was om dagelijks gebruikt te worden. Het bood betrouwbare prestaties en veiligheid en het kostte de eigenaar weinig onderhoud en geld. Ook was er veel beschikbare onderdelen om te repareren en te onderhouden.

Met een krachtig motorblok en goede prestaties was de Aprilia Area 51 ideaal voor lange afstandsritten. Met zijn sterke as kon het extreme omstandigheden aan, maar het was ook comfortabel genoeg voor lange perioden van zitting. Het grote ladingvermogen betekende dat het makkelijk extra spullen kon vervoeren zonder dat het comfort of de prestaties ervan leed.

De Aprilia Area 51 was een uitstekende optie als je op zoek was naar een betrouwbare, krachtige en veilige scooter. De veelzijdige eigenschappen maakte de Area 51 perfect voor elke motorrijder voor dagelijks gebruik.

Veel gestelde vragen met antwoorden (Q&A)

Q: Wat is de Aprilia Area 51?
A: De Aprilia Area 51 is een scooter uit de jaren ’90. Het was een zeer populaire scooter van Aprilia toen het in 1994 werd geïntroduceerd.

Q: Welke technische specificaties heeft de Aprilia Area 51?
A: De Aprilia Area 51 heeft een 49 cc tweetakt motor met 16 pk. De scooter had een automatische tweede versnelling, een volledig hydraulisch remsysteem en een dikke kettingaandrijving.

Q: Waarom was de Aprilia Area 51 zo populair?
A: De Aprilia Area 51 was bijzonder populair vanwege zijn betrouwbaarheid in combinatie met zijn stijlvolle vormgeving. Het was ook een goedkope optie voor jongeren die op zoek waren naar een goede scooter voor dagelijks gebruik.

Aprilia Area 51, met zijn tegendraadse verschijning maar toch aantrekkelijke stijl, werd de perfecte scooter voor de hip-hop en punkscene van de jaren 90. Maar ondanks het feit dat Aprilia Area 51 geen massale bekendheid geniet, blijft het een cult-status voertuig voor motorrijders, zowel voor nostalgische als functionele motieven. Of je nu wilt cruisen terwijl je het verleden meer koestert, of gewoon omdat je een unieke look zoekt, Aprilia Area 51 is een goed alternatief om te overwegen.

Rate this post

Plaats een reactie